top of page

Massage

List

Relaxation Massage


Even een moment voor jezelf. Een ontspanningsmassage heeft een kalmerende werking doordat er gebruik wordt gemaakt van zachte strijkingen. Bij klachten als stress, spanningen, vermoeidheid of spierpijn kan een ontspanningsmassage een uitkomst voor je zijn. Ook zonder klachten kun je een heerlijke ontspanningsmassage beleven en een boost geven aan je immuunsysteem. Je kan 60 of 90 minuten lang genieten van een full body massage waarbij in slapen vallen geen uitzondering is.  
 


Deep Tissue Massage
 

Een deep Tissue is een krachtige massagevorm die veel aandacht legt op spierknopen en stijfheid in het lichaam. Wanneer je langdurig last hebt een slechte houding, stress of zorgen, dan kunnen de spieren en het bindweefsel onbewust verkrampen en is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd. Door middel van stevige grepen met de knokkels, vuist en ellenboog worden deze gebieden los gemasseerd en dit helpt om je lichaam weer in balans te brengen door alles weer te laten stromen. Houdt er rekening mee dat je na een deep tissue massage last van hebben van beursheid en spierpijn. Dit is een normale reactie op de weefselschade die is ontstaan. Ons lichaam heeft een wonderlijk groot zelf herstellend vermogen en dit wordt direct geactiveerd na de behandeling. 

 


Cupping Therapy

 

Cupping kan effectief zijn op zowel fysiek als mentaal vlak. Door (emotionele) blokkades kan het bindweefsel extreem verkleven waardoor we minder flexibel worden, gespannen of overspannen raken en last krijgen van uiteenlopende kwalen. Het lichaam staat aan en komt niet of weinig tot rust. 

Cupping helpt om te detoxen van de afvalstoffen in het lichaam, zodat je weer een energieboost krijgt en ontstekingen minder kans krijgen zich verder te ontwikkelen.

Ik heb diverse cups (glas, siliconen) waarmee ik masseer of die ik statisch plaats. De trekkracht van de cups zorgt ervoor dat het onderliggend weefsel extra wordt doorbloed en wordt voorzien van zuurstof en energie. 

De huid kan op sommige plekken rood worden. Het lichaam ontdoet zich via de poriën en via het bloed van afvalstoffen. Hoe donkerder de plek hoe meer afvalstoffen zich op dat gebied ophopen. Maar het is ook een teken dat het lichaam het aan het opruimen is. Na enkele behandelingen zullen de plekken steeds minder ernstig zijn, doordat het genezend vermogen van het lichaam in werking wordt gezet.


Pure Imkota Massage (Customized)

 

Heb je diverse klachten, maar weet je niet welke massagevorm je moet kiezen?

Aan de hand van jouw klachten en behoefte maak ik een massage op maat. Hierbij zal ik gebruik maken van diverse technieken, zodat jij zo snel mogelijk van je klachten afkomt. Een massage kan bijvoorbeeld bestaan uit het losmaken van het bindweefsel, gevolgd door een deeptissue massage gecombineerd met een cupsessie. Hierbij ga ik op zoek naar de spierknopen en maak ik deze los door stevige grepen. Door gebruik te maken van cupping wordt de doorbloeding nog meer gestimuleerd om alle afvalstoffen in het lichaam af te voeren. Tot slot kun je eindigen met een heerlijke nek-/hoofdmassage. Alles opties zijn mogelijk en bespreekbaar. 

Energetic Massage

 

The mind and the body are not separate. What affects one, affects the other. 

Bij deze massagevorm wordt er gewerkt op de energiestromen in het lichaam en het zelfhelende vermogen. Emoties en pijn kunnen ervoor zorgen dat het de energiestroom blokkeert en/of stagneert. We komen letterlijk en figuurlijk vast te zitten. Tijdens een energetische massage gaat de reis naar binnen en is het tijd om te voelen en te ervaren wat jij op dat moment nodig hebt. Verstilde en diepe technieken worden gecombineerd. Hierdoor wordt het parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd. Het lichaam komt in rust en herstel. Mijn intenties tijdens deze behandeling zijn het allerbelangrijkste. Door echt aanwezig zijn in het moment is er ruimte voor alles wat er op dat moment mag zijn. 

Where attention goes, energy flows.

Pregnancy Massage

 

Een zwangerschapsmassage is een ontspannende massage voor alle (aankomende) mama’s die lekker in de watten gelegd willen worden. Tijdens deze massage komt het hele lichaam aanbod waardoor je je makkelijk kan ontspannen en klachten verminderen, zoals (onder)rugpijn, vermoeidheid en het vasthouden van vocht. Houdt er rekening mee dat het niet mogelijk is om je te laten masseren in het eerste trimester. Vanaf het tweede trimester ben je welkom en dit kan in principe zo vaak je wilt tot aan het einde van de zwangerschap. Vooral fijn als je erg gespannen bent voor de bevalling. Geniet van een heerlijk relax moment voor jou en je baby!

Connective Tissue Massage - Facial

 

Een cosmetische bindweefsel massage in het gezicht & een anti cellulite behandeling is ook mogelijk bij Pure Imkota. Het zorgt voor een verbetering van de huidconditie en vertraagd het ouderdomsproces. Fibroblasten, (vezels in de huid) worden aan het werk gezet en zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt steviger, soepel en krijgt een natuurlijke glow. Voor zichtbaar en mooi resultaat is een kuur aan te raden maar het resultaat is medeafhankelijk van je levensstijl.Een cosmetische bindweefsel massage in het gezicht is ook mogelijk bij Pure Imkota. Tijdens de behandeling wordt de decolleté, hals en gezicht stevig gemasseerd. Het zorgt voor een verbetering van de huidconditie en vertraagd het ouderdomsproces. Fibroblasten worden aan het werk gezet en zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. De huid wordt steviger, soepel en krijgt een natuurlijke glow. Tijdens de behandeling wordt er ook in het gezicht gecupt. Voor zichtbaar en mooi resultaat zijn meerdere behandelingen nodig (minimaal 6) en is het medeafhankelijk van je levensstijl. Roken, alcohol, stress en onvoldoende beweging is van grote invloed op de conditie van je huid. 

Anti Cellulite Massage

 

Last van putjes in de benen en billen? Helaas hebben veel vrouwen hier last van. Door genetische aanleg, hormonale stoornissen, slechte doorbloeding, verkeerde voeding of weinig lichaamsbeweging kan het bij de 1 meer zichtbaar zijn dan bij de ander. Met speciale massagetechnieken zal de cellulite zichtbaar verminderen. Er wordt een intense prikkel afgegeven aan het onderhuids bindweefsel, de laag boven het spierweefsel. Dit zorgt ervoor dat vetophopingen en verklevingen gladder en soepeler worden. De grepen bestaan vooral uit knedingen, huidrollen en cupping. Wanneer een huidplooi moeilijk op te pakken is, is dit een teken van een slechte conditie van het bindweefsel. De grepen kunnen daardoor nog pijnlijker aanvoelen. Voor mooi resultaat is het nodig om minimaal 6 behandelingen te ondergaan. Bij extreme verklevingen zijn minstens 10-12 behandelingen nodig om de spanning in het bindweefsel losser en soepeler te krijgen. Houdt rekening met mogelijk blauwe plekken na de massage. 

bottom of page